dezvaluiri

Daca am fi tabloid, am titra asa: N-o sa-ti vina sa crezi legatura de rudenie dintre Daciana Ponta si Sorin Grindeanu

Victor Ponta a fost un om care a guvernat cu familia. In era pesedista a lui Ponta, socrul Ilie Sarbu conducea aripa senatoriala a partidului, sotia Daciana isi incasa zecile de mii de euro de la Bruxelles, varul Robert Cazanciuc gestiona afacerile Justitiei, nasul copilului, Gabriel Oprea, stabilea noi standarde de impostura ca vicepremier si chiar premier ad-interim, finul Marius Manolache ne explica de ce un parlamentar trebuie tratat diferit fata de restul muritorilor, iar mama Cornelia Naum racola simpatie pentru fiul sau in platourile Antena 3. Nasul de casatorie, George Maior, era, evident, seful SRI.

Anii au trecut, iar Ponta a devenit un simplu deputat de Gorj, interesant doar ca tinta a ironiilor pentru postarile sale semi-isterice de pe Facebook. Familia s-a imprastiat, in functie de posibilitati. Socrul s-a retras vicepresedinte la Curtea de Conturi, finul s-a rebozat nationalist in partidul lui Bogdan Diaconu, varul a jurat credinta noului lider, Oprea s-a cunoscut cu statul de drept si au impreuna un dosarel – sa le traiasca! -, iar doamna Cornelia a renuntat la televiziune. Nasu’ Maior e ambasador la Washington. Singura constanta din neamul lui Victor Ponta o reprezinta sotia, Daciana, ramasa la Bruxelles, pana in 2019.

Insa atunci cand Dumnezeu inchide o usa, se spune ca deschide o fereastra, iar cand indeparteaza un var, iti apropie un altul. Si zicala s-ar putea confirma oficial cat de curand, pentru ca daca pe Robert Cazanciuc, intrat in gratiile lui Dragnea, l-a adus in familie casatoria cu o verisoara, si sotia fostului premier vine cu propria zestre genetica.

Pe scurt, se pare ca mama Dacianei Sarbu are o sora, iar sora un baiat, iar baiatul respectiv, evident, este varul de gradul I al Dacianei Sarbu. Nimic spectaculos pana acum, stim, insa daca v-am spune ca numele varului este chiar Sorin Grindeanu, v-ar trezi vreo emotie? Sorin Grindeanu, adica premierul Romaniei.

Dupa ce au fost socrii unui premier, se pare ca Mariana (stanga) si Ilie Sarbu (dreapta), sunt matusa si, respectiv, unchiul altuia: Sorin Grindeanu

Stiam deja ca tatal domnului Grindeanu, presedinte PSD Caransebes, a fost frate de cruce si de partid cu Ilie Sarbu. Sigur, auzisem deja ca mama lui Sorin Grindeanu, profesor de liceu, ar fi fost secretar PCR in institutia cu pricina. Dar abia recent a ajuns la urechile noastre ca proaspata stea a politicii pesediste ar fi chiar verisorul Dacianei. Mamele celor doi, originare din aceeasi comuna de momarlani, sunt surori, ne spun apropiatii clanului.

Asteptam confirmarea din partea oricarui membru al familie extinse, fie si din a doua incercare, caci ne amintim cat de greu i-a fost lui Victor Ponta sa recunoasca inrudirea cu Robert Cazanciuc. A trebuit sa ne minta putin inainte sa admita ca da, intr-adevar, e var cu sotia sa. Deci, sa ne spuna si acum daca sotia sa e var cu premierul. Sau s-o recunoasca insusi, daca nu se teme prea tare de reactia lui Dragnea.

Astfel, am intelege mai usor de ce Ilie Sarbu l-a protejat cu atata daruire pe tanarul Sorin, desi multi alti presedinti de organizatii judetele ale PSD aveau baieti mari, tocmai buni de propulsat in politica.

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns