manipulare

De ce nu a avut nevoie de autorizatie protestul din fata Guvernului si a sediul PSD

S-a insistat mult pe tema lipsei de autorizatii pentru protestele de duminica seara. Unii sustinatori ai PSD l-au acuzat pe Klaus Iohannis ca incita la comiterea de ilegalitati, tocmai pentru ca a participat la un miting neautorizat. Insa analistii de casa ai social-democratilor uita sa precizeze ca legea e foarte clara in privinta manifestatiilor din fata institutiilor publice: nu e necesara nicio autorizatie.

In ciuda semaforului (si partidului) rosu, legea da verde la proteste „neautorizate” in fata Guvernului

Din textul articolului 3 al Legii adunarilor publice nr. 60/1991 republicata in 2014, aflam ca „nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constitutie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat (…)”

Guvernul Romaniei, desi uneori nu pare, ramane o persoana juridica de interes public. Partidul Social Democrat, noul proprietar al vechiului sediu din Kiseleff, de asemenea.

Deci, ce a nume a fost ilegal in protestul de duminica?

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns