Media

Din studioul Antena 3, Mugur Ciuvica face ordine in redactia Romania libera

Actualizare: Informatiile Politburo privind eliminarea jurnalistilor pro-DNA din redactia Romania libera se confirma, Ondine Ghergut anuntand chiar joi noapte ca i-a fost reziliat contractul cu publicatia.

„Am fost anunțată joi că dl director editorial Sabin Orcan mi-a reziliat contractul, iar motivul ar fi fost faptul că sunt apărătoarea anticorupției și a DNA.
Precizez că dl Orcan nu m-a anunțat oficial că mi-a fost întreruptă colaborarea de peste 10 ani la România Liberă.”, a scris Ghergut pe facebook.

***

Malin Bot a fost demis miercuri seara de la cotidianul Romania libera, a carui editie electronica o coordona. Pentru cei mai multi, vestea a fost o surpriza. Insa, oricat de straniu ar suna, pentru telespectatorii Antena 3,  decizia managementului RL era doar o chestiune de timp.

La Antena 3, defunctul milionar Adamescu a fost transformat intr-un martir al cauzei puscariasilor, inclusiv prin interventiile repetate ale fiului sau, devenit in ultimele saptamani un obisnuit al postului. Chiar Radu Tudor, intr-un puseu de sinceritate, a simtit nevoia sa puncteze ridicolul situatiei: „Am ajuns noi, la Antena 3, sa-l aparam pe Adamescu”.

Insa, simultan cu pledoariile pro-gratiere televizate, Mugur Ciuvica i-a trasat si cateva directive mostenitorului ziarului Romania libera. Potrivit fostului consilier al lui Emil Constantinescu, vina pentru destinul milionarului condamnat ar fi impartita intre „justitia basista” si… cotidianul Romania libera.

Astfel, jurnalistii de la RL ar fi vinovati pentru sustinerea acordata DNA si celorlalte institutii ale statului, iar Adamescu jr. ar fi indirect raspunzator pentru ca permite o astfel de politica editoriala.

Bineinteles, Mugur Cuvica nu putea face decat sugestii, pe care Alexander Adamescu era liber sa le ia in considerare sau nu. Dar, surse apropiate patronului RL au confirmat pentru Politburo ca, in incercarea de a mentine relatia cu trustul Intact, mostenitorul lui Dan Adamescu e dispus sa ii indeparteze din redactie pe jurnalistii incomozi noilor sai „prieteni”.

Malin Bot, coordonatorul editiei online Romania libera, a fost doar primul nume de pe o lunga lista neagra.

 

 

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns