guvern

E ministru, nu are niciun leu in cont, dar sustine ca poate plati oricand 300.000 de euro

Si-a legat ireversibil numele de fondatorul trustului Intact, cel care l-a numit administrator la firmele sale si l-a inscaunat presedinte de partid. Relatiile dintre cei doi s-au racit atunci cand gratiile i-au despartit, iar discipolul s-a reorientat politic catre Victor Ponta si PSD. Gurile rele spun chiar ca a contribuit decisiv la condamnarea mentorului sau, dar asta ne intereseaza prea putin. Conteaza, insa, ca se numeste Daniel Constantin, e viceprim-ministru in Guvernul Romaniei si, desi nu are aproape niciun leu in cont, sustine ca poate plati oricand 300.000 de euro.

Nu are alte surse de venit cu exceptia indemnizatiilor de ministru si deputat, iar floraria sotiei e departe de a fi un business de succes. De fapt, potrivit propriei declaratii de avere (decembrie 2016), familia ministrului Constantin e una chiar saraca, cu datorii pe care, matematic, nu le-ar putea plati nici daca si-ar vinde casa si ar alege o locuinta sociala oferita de Gabriela Firea in schimbul vilei impresionante din Corbeanca.

Conturile, datoriile si veniturile familie Constantin nu explica de unde va plati vicepremierul 300.000 de euro.

Desi in toate conturile sale nu gasim nici macar 5.000 de euro, ministrul Constantin pare convins ca poate plati oricand 300.000 de euro, suma pe care i-o datoreaza fostului patron al Antenelor si pe care s-ar putea sa o plateasca direct statului.

„Nu am conturile poprite. Eu nu sunt implicat în mod direct în proces şi nu am achitat datoria. După ce va decide instanţa cum se recuperează banii, toate datoriile mele vor fi achitate.”, a spus Daniel Constantin, optand pentru varianta impersonala „vor fi achitate”.

Dar cine va achita datoriile, din moment ce resursele financiare ale co-presedintelui ALDE sunt absolut modeste? De fapt, cu exceptia unui apartament pe care l-a cumparat in decembrie 2015 si pe care l-a vandut dupa doar 5 zile (!) si a unei donatii primite tot in 2015 (dar nu stim de la cine), familia Constantin nu a avut prea multe bucurii financiare.

O sentinta de 10 ani cu executare poate sa-i desparta pe oameni, dar nimic nu-i uneste mai tare ca o datorie scadenta de 300.000 de euro.

Datoriile, insa, nu sunt putine si nici simbolice. Aproape 300.000 de euro are de returnat Constantin doar catre Dan Voiculescu, in timp BRD-ului trebui sa-i inapoieze aprox. 270.000 de lei.

 

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns