coruptie & anticoruptie

Fostul om de incredere al Monicai Macovei l-a denuntat pe Grindeanu la DNA

Era doar o chestiune de timp ca proaspatul premier PSD sa devina un client al institutiilor statului, altele decat cea pe care o conduce. Pe scurt, Grindeanu, desi si-a petrecut ultimele zile prin Statele Unite, incercand sa para relevant politic in acelasi cadru cu presedintele american, a devenit subiectul unui denunt penal depus de Initiativa Romania la DNA.

Mihai Politeanu crede ca Monica Macovei face parte dintr-o „generatie politica epuizata”. Deci nu e „mai buna decat ei”…

Motivele, ne spun membrii IR, sunt „demersurile lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache de promovare a graţierii şi modificării Codului penal şi Codului de procedură penală prin ordonanţe de urgenţă au avut loc cu încălcarea legii şi cu scopul de a zădărnici tragerea la răspundere penală şi executarea unor pedepse, în folosul unor colegi de partid, prieteni sau sponsori politici condamnaţi, trimişi în judecată sau anchetaţi penal în ultimii ani”.

Pe pagina proprie de facebook, liderul IR Mihai Politeanu explica mult mai tehnic infractiunile de care crede ca se face vinovat Sorin Grindeanu: „1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal – «Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate […]» 2. Prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială”.

Subiectul e interesant, merita urmarit si, probabil, va fi comentat de ambele tabere beligerante din perspective, evident, diferite. Iar inainte de a afla de la televiziunile de casa ale social-democratilor povestea carierei lui Mihai Politeanu, va dezvaluim noi toate detaliile relevante din biografia denuntatorului.
Fost consilier personal al Monicai Macovei inca din vremea in care fostul ministru al Justitiei facea parte din PDL, Mihai Politeanu a fost coordonatorul campaniei prezidentiale online a europarlamentarului.
Insarcinat sa conduca filiala M10 Bucuresti, Politeanu s-a retras in aprilie 2015 din partidul fondat impreuna cu Monica Macovei pentru a se ocupa de „proiectele personale” pe care „le-a neglijat atatia ani”.
In noiembrie 2015, dupa tragedia Colectiv, Politeanu a infiintat ONG-ul Initiativa Romania si a precizat ca nu mai pastreaza legatura cu Macovei.
Acum, Mihai Politeanu crede ca fostul ministru face parte dintr-o „generatie politica epuizata”, deci, contrar sloganului electoral, nu prea e „mai buna decat ei”.
loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns