partide

La umbra scandalului cu PSD, in Modrogan se ascut cutitele

Senatorul liberal Florin Citu crede ca PNL a sustinut o lege tampita facuta cu picioarele

Partidul Social Democrat a reusit sa fie vedeta ultimelor zile, iar Liviu Dragnea a impus subiectele agendei publice alaturi de Klaus Iohannis. Insa politica nu inseamna doar PSD si Cotroceni, in ciuda aparentelor, ci implica, intr-o masura ceva mai mica, cam de 20%, si Partidul National Liberal.

Alegerile interne se apropie si, dupa dezastrul de la parlamentare, nu mai exista niciun motiv pentru ca liberalii sa se menajeze reciproc. Dupa cateva reprosuri exprimate timid de fostii demnitari ramasi in afara Parlamentului, a venit vremea criticilor dure.

Unul dintre exponentii noului val de penelisti, senatorul Florin Citu, se dezice de mostenirea lui Nini Sapunaru, autorul legii produselor romanesti in supermarketuri. Atitudinea este cu atat mai suprinzatoare cu cat legea respectiva a fost asumata de aproape intreg Partidul National Liberal, inclusiv de Alina Gorghiu, din tabara careia Florin Cita face parte.

Totusi, autorul legii e un fost deputat, fara prea mare influenta in partid, tras pe linie moarta inca dinaintea alegerilor din decembrie 2016, deci iesirea publica a lui Citu nu va avea consecinte dramatice. Colaborarea cu Ciolos i-a obisnuit pe liberali sa se dezica de orice au promovat anterior, asa ca, foarte probabil, niciunul dintre promotorii legii nu va intra intr-o polemica pe acest subiect.

Insa revolta senatorului Cita are potential. Potrivit unor surse din PNL, Sapunaru a fost doar incalzirea, iar adevarata tinta a senatorului finantist o reprezinta Daniel Zamfir, autorul unor legi populiste din domeniul financiar-bancar. Desi pe cei doi ii uneste aversiunea fata de Mugur Isarescu, sunt mult mai multe mize politice care ii despart.

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns