dezvaluiri guvern

Macelul ursilor si lupilor, aprobat prin ordin de ministru, dupa un lobby agresiv si costisitor al vanatorilor / DOCUMENT

Ca-n prezentarea multimedia a unei organizatii ecologiste, pe site-ul Ministerului Mediului predomina verdele, iar imaginile care ruleaza pe fundal ne infatiseaza natura, nealterata de societate. La o prima si superficiala impresie, ai crede ca numele ministrului, Gratiela Gavrilescu, nu este doar un exercitiu de dictie, ci si garantia conservarii mediului inconjurator. Fara curiozitatea rasfoirii actelor normative publicate pe site, ai putea avea senzatia ca Greenpeace si WWF au creat, printr-un fel de joint venture, Ministerul Mediului din Romania.

Gratiela Leocadia Gavrilescu, 4 mandate de parlamentar, 4 partide politice, un cuib de barza mutat si 237 de animale condamnate la moarte

Si, evident, te-ai insela. Pentru ca doamna Gavrilescu, celebra anterior pentru emiterea unui ordin de ministru care reglementa mutarea unui cuib de barza, a schimbat registrul ridicolului cu unul mai degraba tragic. 237 de animale salbatice, ursi si lupi, ar urma sa fie ucise pentru ca asa a decis doamna Gratiela Gavrilescu, la presiunea asociatiilor de vanatori.

Traseul deciziei e simplu de urmarit. Vanatorii au organizat un miting pentru acordarea dreptului de a ucide ursi, iar ministrul a reactionat printr-un ordin care aproba numarul maxim de derogari de la statutul de specii strict protejate pentru 2017: 140 „ursus arctos” si 97 „canis lupus”.

Iata ordinul de ministru supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului:

2017-07-05_Ordin_derogari_2017
loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns