guvern partide

Presedintele va cere demisia ministrului Justitiei, iar acesta isi va depune mandatul

Sigur ca Liviu Dragnea a incercat sa para stapan pe situatie duminica seara, atunci cand a bravat cerandu-le jandarmilor sa nu „apere” sediul PSD, doar pentru a demonstra ca social-democratii nu se tem de nimeni. In sedinta-fulger pe care liderul PSD a convocat-o la intoarcerea in tara, atitudinea a fost, insa, una diferita.

Dragnea (dreapta) e dispus sa renunte fara niciun regret la Iordache, un ministru care nu s-a implicat in scandalul Ghita-Kovesi pe cat si-ar fi dorit liderul PSD

In primul rand, nu e niciun secret pentru nimeni ca Forin Iordache se pregateste sa revina la sefia Comisiei juridice, dupa ce PSD va accepta sa foloseasca pe post de tap ispasitor pentru scandalul OUG gratierii. Presedintele ii va cere demisia luni, potrivit unor surse de la Cotroceni, iar social-democratii vor accepta sa detensioneze situatia cedandu-l pe Iordache.

Dar adevarata tema a sedintei PSD de duminica seara a fost regandirea strategiei de promovare a gratierii. Tabara moderata a propus ca o serie de dezbateri publice sa fie organizate impreuna cu ONG-uri de specialitate, impartind astfel paternitatea actului normativ si, evident, dand o forma mai putin dedicata proiectului de lege. In replica, tabara radicala condusa de Lia Olguta Vasilescu a propus continuarea campaniei de forta de pe televiziunile apropiate si alimentarea amenintarii  cu suspendarea Presedintelui.

 

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns