manipulare

Probabil cea mai mare inselaciune din istoria politicii romanesti: Cuplul Basescu-Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu se pretinde un adversar absolut al fostului presedinte Traian Basescu, insa recenta armonizare a discursului celor doi ne obliga sa reevaluam istoria relatiei dintre politicieni. Evident, atacurile lui Tariceanu la adresa lui Traian Basescu au fost o constanta a ultimilor ani, dar, in lipsa oricarei miscari politice directe impotriva fostului sef de stat, „razboiul oral” al liderului ALDE ar putea fi, la fel de bine, o simpla strategie de comunicare: sunt anti-basist, deci exist.

Dincolo de contrele verbale, pe Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu niciodata nu i-au despartit mai multe lucruri decat i-au adus impreuna. Iar noua atitudine fata de justitie a fostul presedinte al Romaniei ii reuneste definitiv pe cei doi.

Episodul I. Fuziunea PNL-PD, visul lui Tariceanu

In primul rand, trebuie sa ne amintim ca Tariceanu a parasit PNL pentru a ramane alaturi de PSD si a construit ALDE ca o alternativa la vechiul partid liberal, pe care il considera compromis in urma fuziunii cu PD-L.

Insa, in urma cu 16 ani, Calin Popescu Tariceanu era unul dintre marii sustinatori ai comasarii Partidului National Liberal cu formatiunea condusa de Traian Basescu. In plus, Tariceanu a ramas de-a lungul timpului fidel ideii ca PD si PNL trebuie sa devina un singur partid, singura pretentie a fostului premier fiind ca PD sa fie absorbit de PNL.

„Sunt in favoarea fuziunii dintre PNL si PD inca de la Congresul PNL din 2001, am sustinut necesitatea unei aliante politice intre PNL si PD pentru ca opozitia era la acea vreme slaba si faramitata. Am considerat ca Romania avea nevoie de un pol politic solid ca o alternativa la PSD”, declara Calin Popescu Tariceanu, presedinte al PNL la acea data, in ianuarie 2005.

In plus, cu acelasi prilej, Tariceanu s-a declarat bucuros ca „presedintele Traian Basescu, care reprezinta interesele tuturor romanilor, apreciaza acest proiect politic (fuziunea PNL-PD – n.r) pe care noi il pregatim pentru Romania”.

Va urma

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns