dezvaluiri

Ultima incercare a PSD. Strategia prin care Liviu Dragnea vrea sa ii calmeze pe protestatari fara sa renunte la ordonanta sa de suflet

In fata celor mai importante proteste ale Romaniei post-decembriste, e greu sa ramai fara o reactie chiar daca te numesti Liviu Dragnea. Insa, libertatea e cel mai de pret bun al omului, iar liderul PSD a aflat deja de la Dan Voiculescu sau Adrian Nastase cat de usor se poate pierde.

Prevalandu-se de o decizie a Curtii Constitutionale din 1995, despre care Politburo a avertizat anterior, Guvernul Grindeanu se poate eschiva de la abrogarea OUG 13/2017, oferind, in schimb, o simpla prorogare.

Varianta luata in calcul azi de Executiv se refera la o prorogare urmata de o pasare a raspunderii catre Parlament, unde PSD are majoritate solida alaturi de ALDE. O astfel de strategie ar putea fi cea mai simpla schema de reducere a presiunii de pe Guvern, fara a renunta efectiv la ordonanta.

Un alt scenariu dezbatut, tot sambata, in Kiseleff implica o noua ordonanta, una de abrogare a OUG 13/2017, care, dupa publicarea in Monitorul oficial, sa fie respinsa in Parlament de deputatii si senatorii Puterii, lasand astfel in vigoare ordonanta initiala pe Justitie.

 

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns