guvern

USL traieste: Judecatorul care l-a „demis” pe Basescu in 2012, noul ministru al Justitiei

Coalitia PSD – ALDE inca mai incerca sa demonstreze ca este succesoarea Uniunii Social Liberale si, uneori, chiar reuseste. Nominalizarea fostului judecator constitutional Tudorel Toader ca ministru al Justitiei este cea mai recenta proba in acest sens.

Tudorel Toader, un taricenist cu traditie

Un apropiat al co-presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu, profesorul Toader a fost desemnat judecator CCR in 2006, la propunerea PNL (condus in acea vreme de Tariceanu), iar in 2012, la momentul referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, a fost dintre cei trei judecatori care au facut opinie separata.

In august 2012, judecatorii CCR Tudorel Toader, Ion Predescu si Acsinte Gaspar au sustinut ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu trebuia validat, aratand ca hotararea de invalidare a referendumului din 29 iulie a fost luata in baza „eratei” la adoptarea careia ei nu au fost consultati.

„Dezacordul exprimat în raport cu hotărâre de invalidare a rezultatelor referendumului naţional din data de 29 iulie 2012, are la bază faptul că aceasta a fost adoptată prin raportare la prevederile art. 2 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, soluţie prefigurată prin «erata» din data de 6 august 2012, referitoare la Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 3 din 2 august 2012 , «erată» la adoptarea căreia nu am fost consultaţi, procedeu fără precedent în jurisprudenţa constituţională”, se arată în opinia separată la hotărârea Curţii Constituţionale (CC) din 21 august

Tudor Toader a fost propus ministru al Justitiei miercuri, dupa ce, marti, judecatorul Dana Girbovan a anuntat ca nu va face parte din Guvern. Surse politice au declarat pentru Politburo.ro ca, desi Dana Girbovan a fost prima optiune pentru minister, pozitia sa cu privire la limitarea interventiei serviciilor in Justitiei a exclus-o de pe lista scurta a propunerilor PSD.

 

loading...
loading...

Comments

comments

Lasă un răspuns