dezvaluiri partide

USeRist sau PeSeDist? Un deputat USR a facut campanie pentru PSD, a incasat bani de la un parlamentar PSD si a incercat sa candideze pe listele PSD

Nu e niciun secret ca, la alegerile parlamentare, Uniunea Salvati Romania a incercat sa depuna liste curate, fara traseisti. Si, de asemenea, e de notorietate ca, partial, a reusit. Insa doar partial, caci chiar daca implicarea unor candidati sau alesi USR in alte partide a fost fugitiva sau ”neoficiala”, cel putin un deputat al partidului fondat de Nicusor Dan a crezut intr-un pesedist, a muncit pentru un pesedist si a castigat bani de la un pesedist. Si nu orice pesedist, ci tocmai ministrul-aprozarist, deputatul anti-fumat Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea was feeling pesedista – with Adrian Dohotaru. Like & share

Aurelia Cristea si-a inceput cariera promitator, intr-un aprozar, dar a sfarsit trist, ca ministru al Dialogului Social in Guvernul Victor Ponta. A fost deputat PSD de Cluj si a gandit o lege anti-fumat, probabil cea mai dura din Uniunea Europeana. A trecut peste ideea de proprietate privata si a interzis dreptul proprietarilor de a amenaja locuri speciale pentru fumatori in localurile pe care le detin.

Dar acest text nu este despre Aurelia Cristea, legea sa sau gradul de impostura atins atunci cand s-a pretins profesor universitar in CV-ul oficial publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, in ciuda declaratiilor purtatorului de cuvant al Universitatii Babes Bolyai, care a negat aproape dezgustat aceasta informatie.

Subiectul nostru este deputatul USR Adrian Dohotaru, unul dintre cei mai activi activisti din campania doamnei Aurelia Cristea. Dohotaru – devenit celebru in dreptul sau, dupa ce a mancat, simbolic, din cosurile de gunoi ale Parlamentului – a muncit mult pentru ca Aurelia Cristea sa devina primarul PSD al Clujului. Dincolo de suma de 5.000 de lei primita de la cabinetul parlamentar al deputatului PSD, se pare ca Dohotaru a crezut in pesedista Aurelia Cristea chiar mai mult decat Partidul Social Democrat. In fond, PSD a renuntat la candidatura doamnei deputat in favoarea afaceristului Octavian Buzaianu. Dohotaru, insa, a ramas fidel cauzei Aureliei Cristea, plin de regrete.

Sa apreciem, totusi, onestitatea: Deputatul USR Adrian Dohotaru mentioneaza in declaratia de avere sumele primite de la deputatul PSD Aurelia Cristea

Trecand peste convingeri si depasind suma primita de la pesedista in schimbul expertizei in politici publice, aflam ca actualului deputat USR Adrian Dohotaru i se promisese si sustinerea PSD pentru o cariera politica locala, dupa cum insusi recunostea, inainte sa devina userist.

“Da, păi nu este un secret că m-am implicat în campania Aureliei Cristea și că mi-a propus să intru în Consiliul Local. M-am retras în momentul în care PSD a renunțat la candiatura ei pentru Primărie. Am considerat că n-am nimic în comun cu celălalt candidat”, povestea Dohotaru, pentru ActualDeCluj.ro, inainte sa devina membru USR.

De la Aurelia Cristea, deputatul care a suspendat prin lege dreptul unui proprietar de a dispune dupa bunul plac de proprietatea sa, la Octavian Buzaianu, un om de afaceri, diferenta „ideologica” era considerabila, iar Adrian Dohotaru nu a vrut sa o parcurga.

Aurelia Cristea (stanga), un tanar social-democrat convins si domnul Adrian Dohotaru

E decizia sa si o respectam. Asa cum noi decidem sa intrebam, retoric sau nu, cum ajunge deputat al unui partid care se defineste in mod esential drept anti-PSD un fost activist PSD. Deci, cum?

loading...
loading...

Comments

comments